09 juli, 2009

Tårögd !

TACK FÖR ALLA PEPP KOMMENTARER!!

Fick 48 stycken pepp kommentarer efter min blogg "tänkar dag" ! Jag är så otroligt rörd!

Från många som faktiskt kände mig innan och sett mig idag, dessa kommer jag skriva ut och spara i min dagbok.


Några av dem:

Emelie har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": DU är fantastisk.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Du är sjukligt stark.. enorm skillnad på dig och det gör mig stolt. Herregud vilka underliga människor du hade runt dig ett tag. Jag är glad att du hittat tillbaka Anna!!!

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Tycker du kanske ska börja slappna av och vara nöjd över den du faktiskt är.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Jag finner mig själv i dina texter och ditt mående, försöker alltid hämta anda från dig.

Sara har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Jag blir glad av att läsa dina texter o sååå sen att du mår så bra är skönt jag tycker du skriver jättebra och du försöker alltid nå ut till dina läsare och varje gång jag får tillfälle läser jag.

Katarina har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Förändrats, det kan vi hålla med om alla vi tror jag .... bara bra.

Johanna har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Tänkar dag ..": Gumman, du är älskad av många men under en tid försvann du, minns du brevet jag skickade om min oro över dig? Du har verkligen kommit att bli en jag bara kan älska ännu mera.


Lite av dem jag valt ut.
Jag kopierar dem från mailen.
TACK!

Filmfantast !

Som ni vet är jag typ filmfantast, på kvällarna varvar vi ner till film.
Här är dem jag senast sett:

Ap dålig, handlar om 4 amerikanska ungdomar som skall ut i djunglen och leta rätt på en legend som sägs blivit tillfånga tagen, dem får därför för sig att leta rätt på honom. Resan till djunglen blir lite av en mardröm men väl inne i djunglen blir det än mer verklig mardröm. Ungdomarna filmar själva sitt uppdrag så man får verkligen en känsla av forsättningen "The blair witch projekt" !
Rovdyr är norsk, där också ett antal ungdomar ska ut och campa runt i skogen (verka vara filmindustrins enda idéer till film nu för tiden) dem hamnar själva i konflikter under resan men också med skogens jägare/ lokalbor. Det blir en kamp om livet. Jag gilla den inte.

The Duchess, underbart verklighetsbaserad film. Denna rekomenderar jag helt klart. Inte för att tala om alla underbara bakelser till klänningar dem bär runt men också kulturen, miljön och personers sätt att föra sig. Vi följer Georgiana Spencer som gifter sig med härtige av London - han kommer bli den enda som inte älskar henne i hela london. Hon driver fram i politiken och vill få kvinnors röst hörda mendans allt han vill är att få en pojke, dem får barn men det är 3 flickor, hennes kamp att få en son och känna sig älskad samtidigt som hon vill komma fram i politiken och leva med en man som inte älskar henne utan gärna har runt det med andra kvinnor. Kampen om ett liv utan kärlek och med svek efter svek får du se i filmen. Den är underbar.


Unborn, nej den gillade jag inte heller. En tjej som precis fått konstiga syner och röster får veta att hon har en dödfödd tvilling, hennes moster har gått igenom samma sak som också drev tjejens mamma till döden. Den ofödda tvillingen vill bli född och det blir hennes kamp då mostern plötligt hittas död att få den ofödda tvillingen kvar i hans anda.

Helt okej men scener som tictanic kunde man ju inte mer än känna igen filmen igen. Handlar om ett stort fartyg som ska ta 10 000 flyktingar som flyr röda armen under andra världskriget till friheten. Redan under första natten attackeras dem av rysarna som bombaderar dem och fartyget sjunker. Helt okej film, sorlig.
Ja ikväll vet jag inte vad det blir, trädgårdsarbetet kan bli försenat pga av oväder och då kan man lika gärna befinna sig inne till film. Allt annat styr jag med under dagarna så Mattias kan bara varva ner när han kommer hem.
Men än så länge har inte regnet kommit så vi kan få det sista gjort, få ner dekorstenen i rabatten.
På söndag ÄNTLIGEN hämtar jag min son igen, då har jag 2 veckor med honom. Det ska bli Astrid Lindgrens värld och massa annat roligt.

Tänkar dag ..

Jag tycker inte om dessa dagar alls, där jag går runt och tänker men det är inte att förtränga heller - hur jävla dum i huvudet har man fått vara egentligen!?
Man tänker på den man blivit och är idag och hur det var för ganska exakt ett år sen och bak i tiden, hur man handlade i olika situationer och hur man ljög sig undan precis allt för att man var så rädd "att såra någon" eller att sanningen om en själv skulle komma fram.
Man lärde sig aldrig, man gick som en tickande bomb med labilt mående samtidigt som en vardag runt omkring en skulle fungera!? Men hur kan man ens tro att man ska få saker att gå ihop med en sådan labil grund och SAMTIDIGT ha flera bollar i luften!?
Tänkte jag överhuvudet taget - eller var kampen om att få så bra förhållande kring mig så pass svår att jag inte kunde tänka?!

Konflikterna med människor blev fler och rädslan för att göra fel blev fler och felen blev fler till slut var det inte möjligt mer, allt föll under mig och till slut stod man där naken för att blottas och då var det bara att ställa sig upp, ta skiten och börja om TOTALT!

Konflikterna blev färre, vännerna blev starkare och handlingar mer igenomtänkta - men hur kunde det gå så fel !?
Jag mådde uppenbarligen inte bra men kampen om att få må bra igen och få ett liv jag förtjänar var så svår att jag inte trodde jag skulle lyckas men att inte lyckas på vägen var än mer otänkbart så kampen blev seger och idag står jag här, snart egen företagare samt 2 barns mamma med en stor familj och hus på det med massa tillbehör som ger mig energi!
God relation mer dem personerna jag VILL ha god relation till.

Mår man dåligt och har en dålig självkänsla så blir dina följder detsamma, det gäller i tid att förstå och då finns det bara en väg att gå den gick jag och det skulle kosta mig men idag är jag grymt stark och ingen kan peta ner mig till det jag en gång var !


För er som inte förstår så handlar detta om relationer som fått mig att må riktigt dålig och min egna självkänsla som blev en kamp att få tillbaka igen och våga tro på mig själv.