06 oktober, 2009

v.34

v.34
Ja, nästa vecka går jag in i v. 35 och det har jag längtat efter, då är det bara 5 veckor kvar och det känns lite som om kampen i graviditeten börjar gå över. Lillskatt har riktigt trångt där inne och det märks när hon ska röra sig där inne. Det går inte riktigt sitta eller stå för länge så nu blir prioriteringarna annorlunda i vad jag gör, skall göra vill göra.
Det har heller inte direkt blivit lugnare på tjatet från grabbarna, nu är det vardagligen förfrågningar kring bebisen och dem gillar att lägga händerna på magen och även titta på den för att följa hennes rörelse som kan vara brutala, lite otäckt ibland faktiskt. Det som är nu är längtan och väntan, nästan olidligt och som Mattias säger "det är föst nu du börjat gnälla". Jag har faktiskt varit ganska enkel denna graviditet och inte pustat och frustat så mycket mer än oron som var innan men annars så, men nu - sömnlösa nätter och sparkar som en kickboxare, ja då är det inte lätt att vara tyst.
Otroligt vilken stor och varm familj lillskatt kommer till och älskad kommer hon bli så förbannat!
Clementiner nästa.

"Lev som du lär istället, annars blir det pinsamt för dig .."

Jag fick en kommentar nyss som jag bara måste svara på direkt.

Anonym sa..
Känns lite paradoxalt att du skriver att du är så intresserad av självkänsla när du har fyllt brösten med skit, har extensions och hela din blogg i stort sätt handlar om yta och materiella ting. Lev som du lär istället, annars blir det bara pinsamt för dig.

Okej, du har uppenbarligen inte kunskapen om vad självkänsla för det första är. Så jag tänkte ge dig en snabb igenom gång. Det är många med dig som inte förstår skillnaden på självkänsla och självförtroende men jag kör det igen.
Jag gör det riktigt enkelt, självkänsla är att vara och självförtroende göra. Tex en person med gott självförtroende kan ställa sig utan problem inför en hel aula och predika, men om personen gör det för att hon känner att hon måste och tro i följd att om hon inte gör det kommer ingen vilka hänga med henne eller vilja vara med henne då har hon i grunden dålig självkänsla - förstår ni!?
Detta var en riktigt enkel förklaring.

Så, makeup, plastik operationer och hårförläng handlar INTE om självkänsla utan självförtorende men kan likagärna erkänna när vi tar upp i ämnet - ångrar mina bröst förbannat och gjorde dem under en tid då brösten kändes viktiga i min del av självförtroende, precis ammat min son var inte sådär super nöjd med resultatet efteråt.
Sen att jag valde förstora min bröst och fölänga mitt hår kan man diskutera men saken är den att jag gör mina val för min egna skull och lever upp till dem också.

Jag har förberett ett helt föredrag om självkänsla och självförtroende som jag tänkte dra här men inte riktigt färdig.

Nu är det snart mat och sen kommer en bild på magen!

Tänk om ..

.. man hade kunnat ta på sig tighta jenas med ett snygg linne idag ..
.. dragit och vaxat benen ..
.. haft all ork i världen ..
.. luktat gott ..
.. varit utvilad ..
.. lägga sig i ett varmt solarium ..
.. ut och resa ..
.. riktigt träningspass som får svetten att drypa ..
.. känt sig riktigt fräsch och tiptopp ..
.. suttit med dem allra bästa och tagit ett glas vin efter en rejäl shopping ..
.. sen en riktigt go krogrunda ..
haha, det är läääängsen det var så - snart varit gravid i 9 månader. Men att ta hand om sin familj, få all kärlek i världen, dona med mängder städ och tonvis med tvätt, ligga i sängen och dagdrömma och följa alla tv pogram samt en bebis som kommer och gör oss än mer till familj av total tönt lycka är inte fel de heller !! ;)

Desperate Housewives !


Ja, alla som vet - vet att det är Desperate Housewives ikväll och jag jublar här hemma. Ska blir riktigt gott att följa en säsong till dessa höstkvällar.


Idag ska jag tvätta något annat händer inte, ska försöka vila idag för inatt sov jag riktigt dåligt, är helt slut.

Jag lägger upp magbilder lite senare och blogg för de.



Seeeya!