07 januari, 2010

4660g

4660g vägde min stooora flicka och var 55.5 cm lång på dagens BVC kontroll. Vi fick samma barnmorska som vi har till Bob och för oss känns det jättebra, jag känner ju henne och har en mycket god kontakt. Melanie var som hon sa "en perfekt bebis som följer sin kurva bra och är otroligt "med", får kontakt lätt och log också" - Kerstin var supernöjd och gav henne toppbetyg ;) !

Innandess var vi med Ludvig till Galären - friskolan här i Karlskrona och hälsade på, han ville kolla den också innan han gjorde sitt val på skola, den eller Wämö skolan - valet var enkelt efter besöket så Ludvig ska gå på Galären nu rätt shysst att skolan ligger byggnaden bakom vårat hus, haha.
Ludvig är riktigt nöjd och ser framemot detta.
Efter Bvc blev de snabblunch med Rudina på 1344, trevligt!

Igår gjorde vi de sista med lägenheten, borrade hål med andra ord - haha. Jag ville ha upp klockan och en spegel ovanför sängen osv, vi städade och donade mest hela dagen för att avsluta dagen med en eftermiddag i snöbacken, där åkte vi en bra stund.
Bob och Mattias åkte på snowracern en vända, i backen fanns ett snögupp någon gjort, en rätt bra kulle. Vi ville inte att barnen skulle åka där men de gjorde .. om och om igen, men jag ville inte åka och inte heller Mattias men Bob hade andra planer :

- Bob inte guppet, inte guppet .. neeeeeeej Bob!!!! / Mattias
Bang, Mattias åker av och Bob också asgarvandes.

Efter kom vi hem och gjorde varm chocklad med machmallows (stavas?) och mackor, riktigt mysigt sen somnade Bob som en stock för att mitt i natten då jag precis lagt mig med en envis Melanie till sömns och gallskriker rakt ut, jag hoppar ur sängen och fattar direkt att det värker i benen, växtvärk. Jag vyssar och vyssar, smörjer och masserar tills han somnar, gråten sitter som vanligt i halsen över hur hjälplös man är, min älskade pojke.. men idag är jag TRÖTT !!

En trött men nöjd Ludvig efter besöket på skolan!

Så blev de, den lack hyllan ni ser ovan hade jag en likadan under men gillade inte alls det och kom på idén med spegel för att få en känsla av att lägenheten är större då sovrummet är litet. Jag tänkte ha en lack hylla kvar med dessa ljusstakar ovanför men ångrade mig, det ska bort.

Den nya klockan, super nöjd och min fina julblomma som blommade nu veckan först!

Imorgon blir det skattverket en runda ang Melanies namn sen lite handla och shopping, tänkte inhanda nya bordtabletter då dem jag har nu är rosa, inte riktigt okej, haha. Även "den rosa" barnen bok till Melanie och lite annat roligt som jag vill ha in i hemmet.

Vill även sända en styrkekram till Maria som just nu är hos sin sjuka mamma i Norge, alla tankar till dig samt en barndomsvän som sitter hos sin 2 månaders dotter och vakar - det är så orättvist!


Gokväll