03 januari, 2011

Nyårsafton

Kanske jag skulle blogga lite om, den var simpel. Lägenheten står i kartonger så vi valde att fira den med Mamma samt syskon med familjer i lugnan ro.
Vi hade ju dessutom alla barnen, då blir vi många. God nyråsmiddag med härlig efterrätt som jag och min mamma donat med serverades sen en massa raketer för barnen kl 00.00 och alla utom Milla var med och smällde.

Mitt nyårslöfte var att våga tro på det som händer omkring mig, att våga lite på vad och vilka val jag gör. Att göra det som magen säger och tro på mig och folk omkring mig som vill mig väl.
Att inte se bakåt, blicka fram och se framtiden med alla lösningar och eventuella förändingar till något positivt.
Energitjuvar ska bort, och nya jobbet som ska gå lysande vilket de dock redan gjort då jag tjuvstartade i Karlskrona så i Göteborg kommer de bara bli bättre på det sättet.
Våga lita på att det jag gör är rätt.

Gå upp lite i vikt, haha. Gått ner av allt de som skett.

Mitt 2010 var kämpigt år givetvis jag startade företag, inte rikitgt som jag tänkt mig men fantastiskt roligt också. Jag har faktiskt startat en butik, kämpat som fan för att bygga upp det med Mattias och vi lyckades? Ja jag vill säga att vi gjorde det. Vi får dock aldrig veta HUR bra det egentligen hade kunnat bli men att få det gå runt, ha anställda och njuta av det då och då var det som krävdes för att jag skulle känna mig nöjd.
Finns givetvis en annan sida av det också, en sida där man grävde ner sig i jobb och insåg hur tufft det var men tänker inte se tillbaka på det. Kommer antagligen äga eget en annan gång, men inte när jag är så här ung och vill så mycket mer. Nu ska jag göra karriär och tjäna pengar samt plugga.
Sen att aldrig vara ledig eller umgås mindre med barnen det är en annan femma.
Jag är nöjd med 2010 annars, med nyfunna vänner, bröllop för dem finaste och allt annat underbart som hänt hos mig, med mig, med vänner och med min familj.
Jag får ta åt mig av vad mina vänner sagt "du har två barn där bland en bebis, två bonusbarn, en familj och egetföretag du är fan grym"
TACK älskade ni.
Jag har ju damp, de har vi ju kommit fram till ;)

Nu tog livet en annan riktigt.
Jag får tro på den.

Jag vet en som går här hemma och är riktigt lycklig över jobbet han fick och hur hans liv vänder ;) sen att han vet hur jag mår gör han inte gladare givetvis, men vilket stöd jag får. TACK!

Jag är så tacksam och en person som jag särsklit vill ge massa creed till är Bobs pappa, jag säger bara TACK för allt och den tiden du gett mig. Jag är otroligt tacksam återigen.

Grattis Mattias

Grattis Mattias till det nya jobbet, ett jobb han såg ute som han senare sökte till och idag fick han beskedet att det var hans.
Varit en par vändor upp och pratat med flera olika människor som varit involverade i rekyteringen som skulle besluta om han var den rätta vilket det visade sig att han var. Mattias är så glad och jag med honom, hela familjen så efter att han varit nere på breeze och jobbat kom han hem till skumpa och god middag.

Vi har alla hemma alla barn, fullt upp haha.

Men vänta nu, om både jag och Mattias har fått andra jobb vad händer med breeze?
Vi har valt att sälja, de började med att Mattias tappade intresset helt för breeze av flera skäl. Han kände bla annat att han ville vara i det området han var utbildad för, att hans liv var mer gjort än att stå i en butik efter all erfarenhet och utbildningar osv han gjort. Jag kan och vill inte hålla i breeze själv då det krävde masssor av mig psykisk och fysisk. Jag fick också bättre jobb alternativ och våra liv valde en ny väg - MEN vi är en erfarenhet rikare och är glada för att vi testade på men att aldrig vara lediga och mindre tid med familjen, aldrig kunna ta semster var inte vår grej i slutändan, butikstiderna var inte heller så roliga men vi har byggt upp breeze igen och den som tar över kan vara glad.

Så där kom en av hemligheterna som jag skulle avslöja, detta har varit på tapeten ett tag.

Sen kommer vi till det som fått mig att spy av ångest, sömnsvårigheterna och panikkänslorna. I somras kommer Mattias till mig efter att fått besked om sin son i Göteborg, han ville flytta hem. Han trivdes inte i Karlskrona, saknade familjen där hemma och ville ha ett jobb som gav han den lönen han förtjänade och framför allt tillbaka till sin son som han tvunget fått lämna. Han tappade lusten för allt. Jag märkte en allt mer ledsen och deppig människa i min vardag omkring mig. Jag kan inte klandra honom, det var upp till mig att göra de beslutet han gjorde för ett exakt idag ett år sen.
Ska de var min tur att ta ett beslut om att leva utan Bob och ta med mig familjen för Göteborg.
Efter mycket bollande, samtal med Bobs pappa, med Bob med folk runtomkring mig med framtiden osv osv ... som sagt, sömnlösa nätter, ångest, velande, bråk och panik så gjorde jag mitt val när jag hittade en lösning.
Under 6 månader prövotid ska jag bo i Göteborg. Jag har valt att ta jobbet erbjudandet jag fick där och plugga under tiden.
Detta är helt klart under flera föruttsättningar som jag har.
Bob kommer under den tiden komma till mig samtliga lov och varannan helg.
Under dem tiderna har jag sett till att vara "ledig" från jobb. Kommer sen efter dessa 6 månader beroende på omständigheterna ta ett nytt beslut.
Jag vill samtidigt under tiden jag skriver om detta tacka mina vänner för det stöd dem givit mig, givit oss. Flera av er vet vad jag gått igenom och hur jag mått. Men jag måste stötta Mattias och kan jag göra det så här är de värt det.
Jag får den tiden jag vill med Bob och kommer lustigt nog ha mer tid med honom nu?
Att inte få vara med om de vardagliga och de som kommer till ...... kan inte ens prata om de utan att bryta ihop men som sagt, prövotid sen får vi se.

Att flytta igen knäcker mig, ingen rolig flytt detta.
Men att se Mattias i den mån han kan må bättre lättar mig, lättar barnen och alla omkring, han har mått riktigt dåligt och mer om de kommer jag inte diskutera här.
Mattias fíck helt enkelt inte det livet i Karlskrona som han hoppats på och hela tiden leva med dem som skedde hans son samt alla jobb som erbjöds i Göteborg tog sitt.

Lägenheten är uppsagd, ny hyresgäst breeze är under försäljning och lägenhet i Göteborg är ordnad. Vi ska bo i Haga och det är väl de jag tycker är riktigt roligt, för er som är lite mer hemmastadda i Sthlm kan man gämföra de med "gamla stan". Haga är ett mindre område mitt inne i stan som känns flera mil utanför. Underbara små fik längs gågatan och härliga mysiga butiker men underbar inredning. Allt finns i Haga och som många av er vet är det mitt favorit ställe i Göteborg.
Riktigt kul att få bo där.

De var två val, ensamstående med två barn och arbetsökande i och med att vi säljer breeze. Vet dock inte om vi gjort det om jag valt att stanna här eller komma med till Göteborg och leva det livet jag strävar efter med viss missnöje?

Varför har ni inte sagt något?
Ja, de har funnits en viss velande från min sida, konstig nog annars.
Det har varit en svår tid av flera skäl.
Men jag måste tro på detta, att nu blir de bra. Vi har två super jobb, nästan alla barn under samma tak, fint boende och Mattias kan äntligen fokusera på att må bra igen - de måste vara värt det? Dessutom ska jag plugga igen.


Där kom ytterligare en hemlighet.
Inte så liten heller, eller hur.
Men den var tung, nu är lite lättad.


Ha en bra kväll !