27 maj, 2009

Har inte du jobb?

Fick frågan på kommentarer innan, jag kan återigen ta upp att alla kommentarer (knappt inga) visar jag här på min blogg då det lett till diskussioner och sen vill jag ha en del för mig själv, men ibland blir jag rörd och då vill jag lägga upp dem och då väljer jag att göra det.

Men som sagt, en läsare frågade om inte jag jobbade?

Jo, jag jobbar som nagelteknolog, men är igång med att försöka öppna enskild firma inom snart framtid det är lite puzzelbitar som ska falla på plats! Det är saker som jag inte pratat om i bloggen men kommer också göra det när jag vet hur saker och ting blir.
Men fram tills dess gör jag naglar då och då!
Ibland är jag också inne i butiken som jag pratat om innan, Butik Breeze där var jag innan utbildningen som nagelteknolog, men när det behövs personal hoppar jag in och det brukar bli på helgerna då jag är i Karlskrona.
Men ett fulltids jobb har jag inte.

Klart jag haft, alltid haft jobb mer eller mindre. Aldrig gått arbetslös. Men efter min bilolycka så har jag skador som gör mig begränsad. Jag är fortfarande under rehab utredning för hur pass illa det är och enligt mig är det inte så farligt kroppsligen men enligt dem har jag förhinder. Nu har jag pause därifrån - självklart och ska väl dit så småningom igen men läkaren och jag har lite olika uppfattningar just nu.
Efter olyckan fick jag också diagnosen PTSD vilket är mitt största hinder, som också gjort att jag mått väldigt psykiskt dåligt och helt enkelt tagit ett "break" från allt som har med allt annat att göra och bara fokuserat på mig och min son.
Men jag är snart back on track!

Det var också en tjej som läst om att jag har PTSD och hon undrade var det var, jag tog en text från internet som förklarar det hela:

Människor som har upplevt en mycket skrämmande eller potentiellt farlig situation kan efter händelsen utveckla ett syndrom som kallas för posttraumatisk stress. Vissa av symtomen kan vara svåra att identifiera då de kan påminna om eller vara identiska med symtom som tyder på någon annan fysisk eller psykisk sjukdom. Dessa kan vara sömnlöshet eller någon annan sömnstörning, värk eller andra somatiska problem som yrsel eller mag- och tarmproblem. De vanligaste tecknen på posttraumatisk stress är dock:

Du har känslan eller erfar att du upplever den obehagliga händelsen om igen. Detta kan upplevas såsom att du ser sekvenser från händelsen som klipp från en film; som lukter, ljud eller bara tankar. Vanligtvis kommer dessa flashbacks utan förvarning och utan att du kan kontrollera dem.
Mardrömmar och störd nattsömn med minnen från den traumatiska händelsen.
Extrem spänning, ångest eller irritabilitet.
Ett undvikande av vissa miljöer, situationer eller personer som en konsekvens av den traumatiska händelsen.
All konfrontation med händelsen skapar ångest och själslig smärta.
Du har svårt för att lita på andra människor och undviker sociala aktiviteter.
Du känner skuld och skam ( t ex för att någon annan dött och du fortfarande lever.)

Ja, det är väl lite så det är och stämmer in på mig. Men helt klart är jag förbättrad.
Nu lever jag som lyxfru, hahah näääe. Jag får ihop de men klart, om jag hade jobbat mer så hade de blivit mer klirr i kassan och så ska det bli också.

Hejhopp !!

Stör mig ..

På små saker med bloggen, kan man lägga bilder gämtmed varandra och göra dem mindre för att kunna trycka upp dem sen så dem blir större?
Jag får inte till det här med bloggen allså, dags att be något proffs göra den lite ballare? Jag har tröttnat på allt sånt man inte kan göra lr jag inte kan göra!
Vill ha en mer avancerad blogg, kanske helt av ska ta och göra en egen hemsida?
Vore något du !

Idag är det katastorfalt blåsväder ute och det stör mig också för det är starksol men man blåser ju bort om man går ut !
Det vore ju tragiskt om vi gjorde det.

Sovit med inpackning i huvudet, ska ta och tvätta ut de och nu skulle ni sett hur jag ser ut, hahaha! Det hade varit årets "frisyrbild"!
Jag ska till Salong Unic i morgon och göra dem sista blonda slingorna för att sen förlänga håret.
Får vi se hur det blir.

Nej, Bob vill pärla pärlplatta och jag ska styra med alla morgonsysslor.

1/6 !! ;)