14 januari, 2009



Halsbandet jag fick av Mattias i nyårspresent! 
Kricke design! 

Glömde lägga upp den bilden!

Nagelterapeut!

Nu börjar jag bli väldigt less på att inte få bli hundra frisk och kunna gå ut till arbetsmarknaden till hundra procent.
Jag har länge funderat på vad jag skulle vilja göra med mitt liv - mitt självklara val i många år har varit polis men enligt speciallist rehab måste jag tänka om, vilket är väldigt svårt att acceptera!
Men som många av er vet är jag inte den som är den utan självklart har jag lekt med tanken.
Jag gjorde ett försök att söka till frisörskolor, sökte till en och kom in - frisörskolan i Göteborg, senare samma vecka som jag kommit in och går till "min" frisör UNIC som också befinner sig i Göteborg och berättar för min frisör om skolan så berättar hon att skolan är bla inte godkänd av svenska frisörförbundet sen att man inte får gesellbrev från dem vilket in sin tur innebär att du har väldigt svårt att få jobb. Att skolor ens utbildar utan gesellbrev förstår inte jag.
Självklart valde jag att hoppa av skolan. 
Jag har sökt till fler skolor men tappade suget på vägen och insåg väl att det var som vanligt bara en tanke jag lekte med men insåg väl på vägen att jag inte riktigt skulle bli frisör för viljan inte fanns tillräckligt - sen kostar det en del.
Ja, jag fick helt enkelt tänka om!
Jag har alltid velat hjälpa människor så det är väl på den vägen jag ska vandra. Kan det inte bli inom samhälle/polis får det väl bli skönhet då!?
Jag gillar att arbeta med händerna - skulle vilja starta eget också! 

Det kom som på posten - Nagelteknolog/ terapeut - Självklart!

Jag började ivrigt leta runt efter skolor vilket inte var många som var seriösa och med längre utbildning för så bred kunskap som möjligt. Blev inte snopen heller när det bara fanns i Göteborg, Malmö och Stockholm. 
I Malmö fanns absolut den bästa skolan men då ska man skaffa boende eller pendla och så blir det massa omkostnader osv.
Stockholm, då får man leta boende vilket svider i kostnader och ha Bob där uppe och få honom att komma ner till Karlskrona varannan vecka är bara problem. Göteborg - det nästan självklara med en gång.

- Gratis boende
- Med hjälp får jag ner Bob varannan vecka till sin pappa
- Skolan i Gbg är en bra skola med bred utbildning
- Mattias bor nära

Jag ringde skolan och kom in på kursstart i Augusti som slutar i slutet av Oktober varav praktik 8v !
Nu är det den svåra biten, att få Bob att inte lida av detta på bästa sätt.
Jag vill utbilda mig och kunna starta eget samt att jag tror på detta och kan försörja oss. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen kräver att jag tar mig ut och nu finns det inte jobb till hundra procent så att utbilda sig är väl rätt läge. Tänkte samtidigt ta och plugga upp lite ämnen, ett i taget på distans.

Jag tror på detta och vill fullfölja det den här gången.
Något måste jag göra.

Ja det är en bra bit kvar och på vägen dit ska vi nog komma på en riktigt bra lösning. Det är en kort period av mitt långa liv som kan komma att bli något jag kommer syssla med länge, som jag kan försörja mig och Bob på. 
Jag kan ha ett litet eget företag senare och vid sidan av börja plugga på allvar.

Efter jobb idag fixade jag resten till balen och kollade ut färgkoder för min ommålning i vardagsrummet samt sovrummet när det väl är dags.

Nu måste jag ta en städrunda!
Fan dig Mattias att du tog Bodywork skivan!

Nej, städa var det !

Saknar min fisunge, vi lekte kurregömma idag!