07 september, 2009

"Oh guuuud vad du är smal"

"Oh guuuud vad du är smal" - Jo tack, jag har hört de sådär 111 ggr nu och tro mig mina läsare och andra människor omkring mig, jag är vääääl medveten om detta ;).

Jag har tydligen en blogg där folk gärna "vädrar" sina liv, tex att snacka ner andra och påpeka andra människors liv - detta har jag sagt innan och säger igen - intresserar inte mig. Jag blir rätt så le att folk tror att det är ens är lite okej att hålla på med sådant skitsnack. Om jag vill ut-tala mig till någon gör jag det med en enstaka person jag litar på och då står jag för det också, jag är inte behov av att snacka omkring.
Jag har fått en del rakt elaka påpekningar om folk och vad är det som säger er som skriver dess skitsnack att jag inte talar om de för dem ni skitsnackar om? Ja, visst alla är ni anonyma men iallafall.
Det var en som frågade om jag fick mycket påhopp osv på min blogg? Nej, inte personligen, det händer inte. Men jag vet att de förekommer och de är så jävla tråkigt, har inte folk andra saker och lägga energi på!? Kan inte ni känna, ni som snackar att ni får ont i magen, eller ens lite dåligt samvete? Om inte, sök hjälp! Du snackar för att du har en dålig självkänsla och måste ersätta dina egna känslor med något som skitsnack. Sen att du tycker som du gör och än mer står för det hör absolut inte hit.
Detta har jag tagit bort i mina bloggar om självkänsla - läs dem.

Andra bloggar som man läst där bloggaren i sig gör dumt nog bort sig att skriva om andra och diverse saker, det är bara för pinsamt, tänkt för fan på hur ni själva lägger ut er! Som många av er vet så går det fetbort för mig.

En idag typiskt kommentar idag:
"kolla hennes blogg, nu har hon en bild som du också är hon inte bara FÖR patetisk?"
Svar:
Jo men fan vilken ära, härligt att hon måste göra saker som jag gör för att känna sig tillfredställd. Men om du nu tycker hon är så patetisk, varför läser du hennes blogg då?

Kan vi bara vara eniga om att skitsnack är inte denna bloggens uppgift?
Jag skriver en blogg framför allt om hur det är att kämpa till sig en bra självkänsla sen också att komma ifrån min PTSD. När jag får mer tid kommer självklart det skrivas mer om just bloggens start - självkänsla och hur det var för mig att ta mig upp för det är ngt jag förstått att ni läsare verkligen gillar.


Efter 230g chocklad och en bra eftermiddag ska jag nu se film "The hunting in connecticut", får se om den är något att ha.
Imorgon är det en tung dag av tester och annat.

Sovgott och önska mig lycka till i morgon.

Tog sovmorgon !

Dem 2 veckorna som varit med min lille tokBob har man ju stigit upp väldigt tidigt varje morgon och börjat styra med vardagliga sysslor som fan i mig kan ta en hel dag och lite till. Kom och tänka på de, man ska nog inte underskatta hemmafruar (vill aldrig vara en) men dem har nog fan att göra, menar när vi är allesammans är vi 5 personer snart 6 och hålla reda på - tvätt, disk, läxor, hem, städ, hygien, skjusar till och från olika aktiviteter, mat, räkningar, inhandlingar osv så kan man ju fan inte hinna ha ett 8h jobb också - eller ?!
Jag hade aldrig för mitt liv velat vara hemma, tänker sätta mig direkt och plugga igen efter att lillskatt är så stor så det kan bli dagis men den tiden jag varit hemma nu så har jag haft fullt upp HELA tiden med olika saker, visst jag har ju jobbat också men man har fått en nys om hur det är iallafall.
Underskattar inte hemmafruar !

Linda sa ..
Varför jobbar du inte nu..? Menar inte så men du kan väl?

Min barnmorska sa att hon inte vill att jag sysslar med så starka kemiska ämnen under graviditeten, andas man in ångerna från tex en akryl vätska kan de förekomma skador hos barnet. Det utsätter vi oss inte för, jag har gjort en del nageljobb men håller mig inom rimliga normer. Jag och en till tjej vart gravida under utbildningen, Nathalie slutade direkt och jag en kort tid efter att utbildningen var färdig! Det finns INGA bevis på fosterskador hitills, men fisröer får inte heller jobba under graviditeter numera är det sagt. Jag är undersköterska också, men inom de yrket har jag inte jobbat sen olyckan och se sig efter ett nytt jobb så sent i gravidteten (som jag var efter utbildningen) valde vi att inte göra.

Jag har klättrar som fan på väggarna, som en tok många gånger men jag har hittat annat att göra och donat med, jag har ju också suttit och gjort en nagel då och då. Bara jag inte syssla med dem mängderna sen innan.
Jag är inte den personen som vill sitta inne och glo, jag jobbar hellre och aldrig varit arbetslös under hela mitt arbetvilliga liv.

Igår åkte vi till Linda innan vi skulle hem till gbg för att fira hennes stora dag, vi sjöng och åt gott samt hade vi med oss present och tårta. Hon fick Filippa K muggar av oss och som en jäkla tur vi hade samlade hon på dessa, hur tar hade jag inte av valet present då!? Hon blev jätteglad.
Hade en riktigt fin stund där hos dem som vanligt och man fick reda på en och annan gobit som jag ligger och suger på nu.

Imorgon går jag in i v31 samt att jag ska till östra sjukhuset igen, jag ska gå igenom en blodanalys som ska visa på hur mycket jag blöder i tid och mängder andra tester. Detta ska då avgöra hur stor risken kommer bli vid förlossningen för mig att föda, hur mycket resurser som behövs mm.

Sen ska skötbord och babysitter samt babybalja inköpas i veckan vi ska också till Mio möbler för att inhandla lite lampor och andra fina saker till lgh.
Hoppas nu bara dem sätter igång och renovera mitt sovrum snart, skulle gjorts i mars men inte då.
Jag vill få de färdigt.

Seeya!