11 februari, 2009

Girlsnight !

Dagen på jobb gick relatift snabbt - vi fick så jävla snygga baggy jeans från GABBA idag, toksnygga. Blev helt galen när jag tåg upp dem. Jag bara måste ha dem!

Jag blir galen på att jag aldrig får upp bilder från min mobil. Måste tydligen ha en skivinställning från sonyericsson för att få in drivrutinen på denna datan, men ska hämta den från 3s hemsida sen.

VET NI VAD ?!
Jag fick min mobilräkning idag - den brukar alltid ligga mellan 700-1200 som högst, jag blev sur och när jag fick tillfälle ringde jag dem och ville inte vara kunde längre, självklart övertalade dem mig om massa andra erbjudande. Jag har ringt som vanligt och brukat min telefon MEN räkningen denna månaden låg på 340 :- TRO NI jag är något nöjd!? Super !

Nej, nu ska jag med Angelica och ut på äventyr sen är det girls night med Louise & Rudina med gänget.

Vi säger så, Love !

Arbetsmarknadens förfogande!

Jag har som alla ni vet varit sjukskriven efter min dödsolycka den 22 Juni 2007, efter att jag fått mina skador i rygg och nacke konstaterade så har jag också utöver det varit labil som människa efter ett jobbigt förhållande och jag fick diagnosen PTSD på detta.

Whatever, det ena och andra har i sitt fall gjort mig sjukskriven då sen den 22 Juni 2007 vilket jag riktigt har mått dåligt över, att helt enkelt inte få göra något alls, men efter mycket tjat fick jag ut och arbetspröva och fick det på Breeze ! Varit helnöjd med det.

Idag hade jag möte kring min fortsatta framtid och det var kanske inte det roligaste.
Det är så att är man 100% till arbetsmarknadens förfogande så är det "lag" på att man söker arbeten kring alla orter av jobb som finns som du kan jobba med och har kompetens för.

I Karlskrona är det i stortsett kört med jobb som jag kan tänka mig, Breeze har absolut inga timmar att ge mig och arbetsförmedlingen ser starkt fram emot att sitta och göra mina CV med dem samt att dem faktiskt har rätt att skicka ut dem!

- Okej, så om jag får jobb i en annan ort vad händer med Bob då hade ni tänkt?
- Det är helt upp till dig och fadern.
- Men jag vill inte lämna han här, jag vill inte ens diskutera det. Jag vill vara kvar här isådanfall.
- Så du lever hellre på sociala myndigheter än försörjer din som som man ska?
- Jag tycker bara det är dumt.
- Ja men så är reglerna och lagarna, vi kan inte ändra på dem.
- Men då kommer jag må dåligt och då kommer det bli en ond cirkel och då hamnar jag ju här igen.
- Isabell, du är till arbetsmarknadens förfogande nu och det tar vi ställning till.

Jag är helt med f-kassan om att dem tar ut massa dönickar som är sjukskrivna för "lathetens" skull och ställer ut dem igen samt att människor som låst in sig kommer ut eller med andra fall få byta jobb till något dem kan göra trots sin sjukdom/anledning att inte helt stå i förfogande. Men jag tycker inte att dem ska göra saker värre för den som faktiskt har suttit i en sits?
Jag kan inte riktigt faktiskt ärligt stå någonstans, det är för och nackdelar med bägge saker. Självklart vill jag försörja min son utan myndigheternas hjälp som dessutom inte hjälper mig om jag tackat nej till ett jobb för att det är i en annan ort, då stå jag snart på gatan.
Men jag gör allt som står i min makt för att söka ALLA jobb inom karlskronas kommun och hoppas snart få ett som är mig rätt.

Fan hål tummarna nu!

Jag har haft så mycket planer om att utbilda mig och detta samt att kanske öppna eget och ha mig. Men jag måste försörja mig här och nu, det är ingen annan som gör det åt mig. Jag ska kanske gå den där terapeut utbildningen och få den gjord och starta något här hemma för att sen kunna plugga vidare, eller ska jag plugga heltid? Efter detta möte ändrades alla mina tankar kring mina planer.

Jag har lite på gång och jag känner mig inte helt störd men tänk om dem ringer och ber om en interljuv i låt oss säga Bromma?
Åker på den, och dem vill ha mig där!? VAD FAN GÖR MAN DÅ!?
Jag känner ingen, vet inget och måste helt enkelt börja ett helt nytt liv, tänk dem människorna som är utsatta för detta!?
Tror ni inte att sjukskrivningarna ökar då hos människor som vantrivs på sin nya ort?

Jag kan diskutera detta till döden.

Jag är inte dum, jag är inte lat och jag har kunskaper men jag vill göra det rätt och må bra samtidigt.

Detta ska nog lösa sig !