25 juli, 2009

v.24


Vi är ju i Karlskrona som ni vet och redan igår kväll när jag kom hem från Astrid Lindgrens och hasslö (där jag lämnat Bob) runt 22 tiden kom Tesse förbi för att se över hennes naglar. Det blev lite göra men dem blev jätte fina såklart sen i morse kl 10 så fick kom Martina över för att dona hennes och det blev också jättefint efter det kom hennes kusin Evelina och då gjorde jag hennes också så jag har styrt en del naglar denna helgen om man säger så!



Evelinas naglar




Tesses återbesök


Självklart glömde jag ta kort på Martinas =/. Ikväll väntas det grill och mys med vännerna i bastasjö som vi dessutom hittat en superfin inflytt present till, Linda och Daniel som för övrigt åker med oss hem i morgon till Göteborg kommer också över! Detta ser jag glädjeligen fram emot.


Ja, för övrigt är man inne i vecka 24 och 6:e graviditetsmånaden!

Det är med storm magen börjar ta form, en riktigt kula och alla vill påpeka att det är nog en pojkmage jag har, för övrigt tror jag inte ett dugg på "pojkamagar eller flickmagar" utan att det är kroppsformen och hormonerna som formar din mage MEN vem vet? Vi börjar smått ställa oss in på att det kommer ett syskon snart och att livet blir en aning annorlunda igen! Det är bilköp och andra saker som ska styras, nu har också huset börjat ta form. Vi har mängder "det-måste-vi-göra-innan-bebis-kommer" och den listan blir bara kortare. Hickan är fortfarande det jag kan tycka är jobbigast under graviditeten och att jag inte går upp så i vikt (men min bm oroar sig inte eftersom jag gick ner så mkt första månaderna av illamåendet) annars är allt väldigt enkelt just nu. När jag tänker på den kommande smärtan vid förlossningen slår jag av helt, jag förstår då inte hur jag kan sätta mig i den sitsen igen men efter man gått igenom värkarbtete så förstår man helt plöstligt, för där ligger man med det dyrbaraste du någonsin haft i sin famn.

v.24 Barnets och kvinnans utveckling!

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


GOkväll!

Bilder från Astrid Lindgrens värld!

Det var en fin dag på Astrid Lindgrens värld, helt klart. Bob hade det jätte roligt och det var värt det alla gånger. Lite bökigt nu med magen för nu jäklar tar den fart men det går! Lite bilder från våran fina dag!