21 juni, 2009

Men vad är det i min maaaaage!?!?!

V. 18+2
Japp så sant som det är sagt, (ryktet går) jag är gravid ! Oj så bra jag hållt denna hemlighet! ;)


Efter att äntligen gjort mitt rutin ultraljud i torsdag och det utan anmärkning, dvs bebisen mår super bra och ser ut att ha det jätte bra i magen så går jag nu ut med hemligheten att jag och Mattias väntar barn! Jag ska ha bebisen runt den 16 november enligt mina egna beräkningar, men enligt deras den 23 så jag säger väl där i mellan kommer bebisen komma!

Det var en chock !
Jag har väldigt lätt för att bli gravid, VÄLDIGT lätt. Det har jag efter min mamma och likadat är det med min syster Fridha. Vi blir gravida av att titta på kalsonger, tro mig.
Jag har mycket tråkigt gjort fler än en abort och också haft missfall. Efter min första abort fick jag en jätte allvarlig infektion och blev inlagd samt skrapad igen men det skulle inte vara några problem att bli gravid igen sa dem, den dagen jag var redo för det. Som jag vet idag var det inte det heller, men det slutade med missfall efter det, och ännu ett som vi vet idag. Efter min andra abort (usch) men det var helt fel tid och inte med en människa jag ville så det var det enda rätta, så fick jag infektion igen och denna gången gradern värre. Jag gick flera dagar utan att kontakta läkare fick feber och åkte in akut, skrapades och fick starka mediciner rakt in i kroppen. Vid ett återbesök talar dem för mig att jag har en "ärrvävnad" på äggledarna och detta kommer försvåra mina chanser att bli gravid.
Men jag skulle få all hjälp i världen när jag ville ha den hjälpen! Jag var stark iallafall och trodde på läkarhjälpen som finns så den dagen jag vill kommer det gå undan.
Ja som ni vet, jag träffade Mattias skyddade mig inte och min mens under den här perioden efter infektionen blev jätte strulig och vid kontakt av läkare sa dem att det var fullt normalt och kunde ta väldigt lång tid innan det blev bra igen! Som sagt, min menscykel var som bajs att planera efter, jättekonstig.
Så när inte mensen kom blev jag inte så speciellt förvånad, det hade varit så ett tag.

Mamma, du har ju en bebis i magen!
Bob hade vid ett tillfälle sagt till sin pappa att jag hade en bebis i magen vilket jag såklart "inte" hade, men hade fast jag hade ingen aning just då - lite roligt och som vi skrattade åt de när vi satt med plusset framför oss!

Vi testade och jag plusade med största chock, hur var det möjligt?

Vid ett läkarbesök hos spec. gyn så gjorde dem en ruternelig undersökning och läkaren sa att han gärna gjorde en äggledarspolning, sagt och gjort. Tydligen har den på något sätt "rensat" mig in i rören och befriat gångarna och då kunnat göra mig gravid just för tillfället, för det är inte säkert att dem efter den här graviditeten är "fria" igen. Men jag och Mattias prickade rakt in och det resulterade i denna graviditet!
Jag är i v 19 enligt mig, haha går in i ny vecka varje tisdag ! Så på tisdag som kommer nu går jag in i v.20 ! Vi är så klart super lyckliga !! ;)


Efter rutin ultraljudet fick vi också veta att det nog är en tös, Mattias har två pojkar sen innan och jag min lille Bob så den här tjejen är så önskad till de lilla extra!




Vi trodde ju inte på det .. det resulterade i en del graviditetstester: