22 mars, 2009

Det sprack innuti magen på mig !

Återigen som vanligt tillbaka i Göteborg från en fruktansvärd helg i Karlskrona.
Som vanligt tar vi våran tripp efter jobb/skola till Karlskrona som vi alltid gör fredagar för att denna gången hämta "hem" Bob till Göteborg, så vi beslutar att åka hem lördag morgon igen. Men så blev det inte.

Jag och Mattias går vid 19 tiden för att handla mat och på vägen dit känns det som ett stort "håll" i magen, jag går och gnäller lite och tror jag sträkt mig. Hem från hemköp viker jag mig av smärta och börja allvarligt fundera på vad det kan vara?

Väl hemma, Rudina pysslar med barnen och jag lägger mig direkt på golvet för att försöka sträcka ut kroppen. Det blir olidligt och snabbare än tåget har jag sjukhusrådgivningen i örat.


- Isabell du får åka in direkt. Det låter inte bra / Telefonisten

- Okej jag kommer.


Jag och Mattias lämnar Rudina med snart sovande barn och åker in, tro på fan att dem hittar en stor cysta inne i äggstocken som håller på att sprica dessutom. Det gjorde jävla ont.


- Om du får ondare får vi akut operera dig, så tar vi bort den. Men med tanke på din blodsjukdom gör vi det gärna inte. Men du får ligga på OBS i natt.

- Jahaa okej.


Mattis far hem efter att jag lagts in och är med barnen som sover, dem kommer dagen där på och hälsar på såklart och med min iver tror jag snart på en utskrivning samma dag. Läkaren kommer in i rummet och vill göra en grundligare undersökning med ultraljud. Sagt och gjort.


- Vi måste observera dig Isabell, jag har tyvärr dåliga erfarenheter av cystor där din sitter så ett dygn till, nej till måndag vill jag har kvar dig och vi måste göra blodprov var 24:e timme.

- Okej.


Det var bara till att lyda.

Barnen och Mattias var kvar flera timmar, vi myste med tidningar och tv och Bob lekte med sjukhus sängen så jag var mellan "tak och golv" ett par vändor.


Idag så blev jag dock väldigt rastlös, dem tryckte i mig smärtstillande och jag låg i stort sett bara där. Jag bad om att få åka hem vilket jag fick och jag blev så glad. Kl 11 hämtade min familj mig och vi drog till Göteborg, äntligen.


Trevlig helg, jo men visst. Alltid något man ska råka ut för, så jävla typiskt. Jag ska till vårdcentralen i morgon för att göra ett nytt blodprov som ska skickas till Karlskrona.

Men mitt i all elände så får min vän Josefine en pojk, Deno ! Så jävla underbart, GRATTIS!


För övrigt har Bob lekt ute hela dagen med Melina (grannflickan) och jag har gjort naglar på Karina, dem blev jätte fina!


Sen för att klaga ännu mer har lille Bobs framtand börjat bli grå, den håller på att dö allså. Sådan otur, men han klagar inte och har absolut inte ont. Så han går runt här med en grå framtand. Den kommer sinsom tid lossna.


Nej, i morgon är det vilodag för min del, ska stanna hemma och pyssla, försöka vila så gott det går. Farmor Barbro kommer i morgon (Mattias mamma) hon ska vara här en vecka och hjälpa oss med barnen osv. Jätte mysigt.


Nej, nu blir det film och barnen sover gott och snart jag med.


Godnatt Sverige !