04 februari, 2009

Det här med självkänla del 2

Jag är lite splittrad. Jag är lite förvirrad. Men jag blir stark när jag går igenom min nya livscoach tips.

Det här med självkänsla är verkligen ngt som kan få mig att må hur bra som helst för att sen må hur jävla dåligt som helst. Min självkänsla är otroligt labil och efter många timmar pratstunder hooppas jag snart på ett under vad det gäller mig själv och min självkänsla.

Självkänsla är något jag tagit upp innan och fick väldigt bra kritik för det och här kommer min andra del.
Ni måste förstå att jag går in i mig själv och river upp mycket som jag inte är stolt över och ber er respektera min blogg, mina ordval och mitt liv.

--

Vi kan inte alltid påverka det som händer oss men vi har alltid makten att bestämma över hur det ska hantera det känslomässigt. Nu menar inte jag att vi alltid ska vara duktiga och alltid lyckas men när vi lär oss dem små knepen vad vi kan blir det inte längre så viktigt för oss att alla ser oss eller uppmärksammar oss, lr ser hur jag gör och är för det jag till slut lär mig är att bekräfta mig själv om jag kan se mitt egna värde av självkänsla.

Det är viktigt att motivet är det rätta: Det jag gör, gör jag för att jag vill göra det.

Jag har en vän, som betyder väldigt mycket för mig. Vi kan kalla henne "Lina", "Lina" gjorde en typisk vändning i sitt liv från att ha låg självkänsla till att på kort tid göra en revolt med hög självkänsla.
Hon har ett barn med sin fd sambo, levde i ett nytt förhållande där hon själv hade väldigt låg självkänsla och i fel läge och i mera panik drog hon från den nuvarande till tryggheten med sin fd sambo - där var hon trygg men av fel anledning. Allså , "Lina" kände sig otrygg och istället för att försöka förstå varför väljer hon snabbt att ta sig tillbaka där hon kände en trygghet som egentligen bara gav henne mer självkänsla. Där hade hon en roll hon visste och kände till. "Lina" känner klart efter sen av det valet hon gjort och förstår snart hur hon handlat - med låg och hänsynslös känsla. Det rättade hon till och går tillbaka till sin nuvarande och rättar till felen hon skapat - att göra det ÄR REN OCH SKÄR bra självkänsla.

--

Vi kan ta ett annat exempel på självkänsla.
Det här med att "villja förändra sig själv" kan vara på olika sätt för att övervinna sin dåliga självkänsla.
Många tror som sagt att självkänsla och självförtroende är samma sak. Jag gjorde en ganska uppenbar "självförtroende är självkänsla" sak. Jag opererade mig för att försöka få mig själv att må bättre.
Tro ni jag blev snopen efter operationen ? Jag mådde inte alls bättre eller kände mig mer värd i allafall?
Varför? Precis, det var inte självförtroendet det var fel på, det var min självkänsla. En sak jag då kommit på under tiden är att hade jag opererat mig efter jag bearbetat min självkänsla hade jag nog varit ännu lyckligare efter min bröstoperation.

--

Jag hade det problemet att jag alltid rusat fram i 110% , alltid! Aldrig varvat ner utan bara kört på. Till slut kunde jag få känslan av att jag tappar bort något, glömt något viktigt eller missat något. Det är en difus känsla som bara kommer. Den känslan skall tas på allvar.
Det är själen som ber om uppmärksamhet, iställer för att se till den la jag på en högre växel igen och körde på som vanligt. För att övervinna den difusa känslan kunde jag shoppa eller göra något annat som fick mig att glömma det.
Den är difusa känslan kan skapa en känsla av obehag kan också skapa dåligt samvete eller en känsla av otillräcklighet den kan till och med leda fram till beslut som gör att man kommer i konflikt med en annan människa. Där har jag varit många gånger, otaligt många gånger.
Struntar vi i att lyssna på vårat inre kan det komma till att bli så svårt att det blir ohållbara livssituationer som i sin tur kan leda till smärtsamma krissituationer eller drastiska utbrott.

För att kunna ungå detta som jag nu gör är att ställa sig själv frågan: hur mår jag!? hur mår min självkänsla!?

Du har låg självkänsla om du :

  • Snackar mycket skit om andra och ser ner på människor.
Att överglänsla själv och på det sättet snacka ner på andra handlar oftast om att det är du som har problemet. Du är den med låg självkänsla och gör allt för att överglänsa detta.

  • Du gör saker för att prestera, för att du kan men inte för att du själv vill.

Att göra saker andra förväntar sig att vi ska göra - det vi tror andra vill att vi ska göra bara för att se bra ut i deras ögon. Lite "jag kan minsann" grejen. Tex. man kanske säger ja till sex fast man inte känner för det. Man gör olustiga saker man själv inte vill. Man säger ja men menar nej.

  • Du går runt och känner dig som en bluff och tro dig snart bli avslöjad !

Tex, samma känsla som när man kommit in på krogen som minderårig och tror snart att vakten kommer på dig där inne och du åker ut. Det är tecken på låg självkänsla. Det var fan inte bra exp men ni fattar vad jag menar.

  • Du gämför dig alltid med andra och bara du är bra är ingen bättre.

Men hur ofta har du inte suttit och tänkt, "jag är bra på det här" tills det kommer någon som visar sig vara bättre? Helt plötsligt kan vi då känna oss väderlösa.

Detta är bara en del av allt, men jag känner mig mest igen på dessa punkter.

Har du låg självkänsla ?

God och balanserad självkänsla gör livet enklare. O mdu har styrkan att våga tycka om dig själv har du styrkan att vara dig själv då kan inget gå fel.

Hur mycket jag än övar och kämpar med min självkänsla kan jag aldrig bli immun emot de svårigheter eller olyckor som kommer kommer i min väg. Däremot blir alla motgångar, besvikelser och lättare att hantera.

Jag hade ett annat uppenbart "dåligt självkänsla fenomen" jag såg till att dumpa innan jag själv blev dumpad. Jag hade killar som gav mig allt - det blev till slut för bra så jag stack i ren tro av att jag inte var värd att ha det så bra. Jag var också otrogen och försökte allt med tiden vinna annan kraft från killar som gav mig uppmärksamhet.

Jag har också i all bearbetning kommit på att saker och ting som jag tyckt innan inte varit till värde är faktiskt det.

  1. Dina egna handlingar
  2. Dina beslut
  3. Att dina drömmar och önskingar blir uppfyllda
  4. Ditt val av patner
  5. Hur du hanterar människor
  6. Din egna lycka

Hur ofta går man och lägger ner energi på detta ?! Idag gör jag det varje dag!

När jag utgår från mina egna förutsättningar och slutar gämföra mig med andra - då är jag en sann och kärleksfull samt ärlig mot mig själv.

Du är den du är, var nöjd över det!

Jag har 2 andra bloggar som jag samlat mod för att skriva. Totalt vänt in och ut på mig själv.

2008-09-01 Jag har aldrig varit trogen

2008-10-15 Det här med självkänsla

Detta är allså min tredje blogg som totalt vänder mig ut och in och med tårar på kinderna ska jag nu somna om. Det är mycket som river i mig ännu.

Godnatt !

Barn design är så topnotch !!




Tog inspiration från en väns sida Josefine, där hon hade hittat så snygga barnsaker vilket jag starkt håller med om. Även att jag inte har barn i den åldern kunna jag inte se bort från designen och färgerna.



www.barabus.se

Kondomen sitter kvar i mig !

Hahahahahah, jag skrattar så jag håller på att dö!
En tjej i ett visst forum berättar att hon haft skyddat sex med sin granne. Efter sexet upptäcker dem att kondomen är borta och hon förstår snart att den är kvar inne i henne!

Nu börjar fler och fler ge henne tips om hur hon ska få ut det och tydligen är detta fenomen inte så ovanligt.

Du kan antingen ta en grilltång i plast med hjälp av din sambo lirka ut den. HAHAHA!
Eller sitta på huk och krysta fram den.
Eller ta en platshandtag och vira runt där inne tills den kommer ut.

Fyfan så roligt.

Tänk då att ringa upp till gyn och berätta detta för dem och komma dit för att ta ut den.

Ja vilka grejer !

Sjuker fortfarande ..

Nu vill jag bara ha en ren snok och vara ngt piggare så jag kan bege mig till jobb som var planerat innan jag gick och la mig igår. Men ack var dålig man var i morse.
Bobs hosta är otäck och den kommer när han springer omkring, annars märks den inte av.
Jag är bara allmänt trött och hängig.
Men i morgon ska jag gå till jobb oavsett vad, har även läkarbesök ang min blodsjukdom i morgon på sjukhuset.

Blir en lång dag för Bob på dagis i morgon, min lille pojk!

I helgen åker jag som planerat till Göteborg för att fira Edvins åtta års kalas.
Vi ska kolla på Bolt i 3D ! Kommer nog vara svin häftigt.

Ska även till frisören på salong UNIC kl 10 på Lördag!

Om man ksa börja röja hemmet och få bort baciller !

/ Trötter